РАДНЕ СВЕСКЕ СЕ ГРЕШКОМ НАШЛЕ У КАТАЛОГУ ОБАВЕЗНИХ УЏБЕНИКА!

Драге колеге, наставници српског језика и књижевности,
Недавно је изашао Каталог уџбеника за други и шести разред Министарства просвете. У Каталогу се понавља „омашка“ од прошле године услед које се погрешно представља да само два издавача која припадају истој издавачкој групацији имају уз одобрен комплет за српски језик и радну свеску.
Овим вас подсећамо да радна свеска није законски део обавезног комплета уџбеника већ спада у тзв. додатно наставно средство. Едука, као и многи други издавачи, има одобрене радне свеске, али оне се законски не могу наћи у Каталогу, у који могу ући само обавезни наслови.
Само једном издавачу већ другу годину заредом полази за руком да ову једноставну законску чињеницу заобиђе и пренебрегне, и наставнике доведе у заблуду о томе шта имају право да бирају као део обавезног комплета уџбеника. Осећамо потребу да се овим поводом огласимо, како бисмо, пре свега, заштитили рад и труд наших аутора, уредника, рецензената, графичких дизајнера, илустратора и евалуатора који су заложили своје знање и труд да креирају што бољи и комплетнији материјал који ће представљати поузданог савезника у учионици. Ти исти људи потрудили су се и да осмисле функционалну и добро обликовану Радну свеску за српски језик.
Поносни смо на своје уџбенике из језика и књижевности. Радили су их аутори са великим искуством из учионице, и способношћу да љубављу према језику и књижевности надахну ученика, а наставнику пруже ваљан методички и стручни ослонац за рад.
За вас смо ове године обликовали следеће материјале:

Као и досад, то смо чинили ослушкујући ваше потребе и сугестије. Овом приликом захваљујемо свим колегама који наш рад прате и подржавају.
Видимо се у следећој школској години.

Уреднички и ауторски тим Едуке