RADNE SVESKE SE GREŠKOM NAŠLE U KATALOGU OBAVEZNIH UDžBENIKA!

Drage kolege, nastavnici srpskog jezika i književnosti,
Nedavno je izašao Katalog udžbenika za drugi i šesti razred Ministarstva prosvete. U Katalogu se ponavlja „omaška“ od prošle godine usled koje se pogrešno predstavlja da samo dva izdavača koja pripadaju istoj izdavačkoj grupaciji imaju uz odobren komplet za srpski jezik i radnu svesku.
Ovim vas podsećamo da radna sveska nije zakonski deo obaveznog kompleta udžbenika već spada u tzv. dodatno nastavno sredstvo. Eduka, kao i mnogi drugi izdavači, ima odobrene radne sveske, ali one se zakonski ne mogu naći u Katalogu, u koji mogu ući samo obavezni naslovi.
Samo jednom izdavaču već drugu godinu zaredom polazi za rukom da ovu jednostavnu zakonsku činjenicu zaobiđe i prenebregne, i nastavnike dovede u zabludu o tome šta imaju pravo da biraju kao deo obaveznog kompleta udžbenika. Osećamo potrebu da se ovim povodom oglasimo, kako bismo, pre svega, zaštitili rad i trud naših autora, urednika, recenzenata, grafičkih dizajnera, ilustratora i evaluatora koji su založili svoje znanje i trud da kreiraju što bolji i kompletniji materijal koji će predstavljati pouzdanog saveznika u učionici. Ti isti ljudi potrudili su se i da osmisle funkcionalnu i dobro oblikovanu Radnu svesku za srpski jezik.
Ponosni smo na svoje udžbenike iz jezika i književnosti. Radili su ih autori sa velikim iskustvom iz učionice, i sposobnošću da ljubavlju prema jeziku i književnosti nadahnu učenika, a nastavniku pruže valjan metodički i stručni oslonac za rad.
Za vas smo ove godine oblikovali sledeće materijale:

Kao i dosad, to smo činili osluškujući vaše potrebe i sugestije. Ovom prilikom zahvaljujemo svim kolegama koji naš rad prate i podržavaju.
Vidimo se u sledećoj školskoj godini.

Urednički i autorski tim Eduke