Predstavljanje ČITANKE za treći razred gimnazija i srednjih stručnih škola

Drage koleginice i kolege,

 

 

S velikim zadovoljstvom pozivamo vas na predstavljanje ČITANKE za treći razred gimnazija i srednjih stručnih škola naših autorki dr Olivere Radulović i Jelene Žurić.

O strukturi udžbenika, o metodičko-didaktičkoj aparaturi i o specifičnostima nastavnog pristupa materiji određenoj Nastavnim planom i programom govoriće, pored autorki, i recenzentkinje / evaluatorke ČITANKE 3 – dr Jelena Angelovski i dr Jelena Ratkov Kvočka.

U nadi da ćemo i dalje uspešno sarađivati, srdačno vas očekujemo.

 

 

Urednički tim Eduke

 

 

Raspored promocija udžbenika

  • Beograd, četvrtak, 4.5.2017. u 19 časova, Prva ekonomska škola Beograd (amfiteatar), ul. Cetinjska br. 5-7 (ugao Cetinjske i Bulevara despota Stefana).
  • Novi Sad, ponedeljak, 8.5.2017. u 20 časova, E-Gimnazija, Radnička br.20
  • Kragujevac, utorak, 9.5.2017. 19 časova, Prva kragujevačka gimnazija,

Ul. Daničićeva br.1

  • Niš, četvrtak, 11.5.2017. 18 časova, Učiteljski dom u Nišu, uč. Kralja Stefana Prvovenčanog br. 2

 

 

Prijave na e-mail:

Ivana.milosevic@eduka.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

Besplatni udžbenici za treće dete

DOBRA VEST: Besplatni udžbenici za treće dete

 

Treće dete u porodici imaće ubuduće pravo na besplatne udžbenike bez obzira na materijalni status porodice.

Ista pogodnost važiće i za svako naredno dete, a kao i prethodnih godina besplatne udžbenike dobiće I svi učenici iz porodica kje primaju socijalnu pomoć, đaci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom, pišu “Večernje novosti.”

Proširena lista dece kojima će država obezbediti knjige primenivaće se od naredne školske godine.

Ministarstvo prosvete je opredelilo 500 miliona dinara za nabavku besplatnih udžbenika, a njihov plan uskoro bi trebalo da usvoji Vlada Srbije.
Read more

Počinje probno PISA testiranje

Uspešnost jednog obrazovnog sistema ogleda se u sposobnosti đaka da sve što su u školi naučili umeju u konkretnim situacijama i da primene. Takve sposobnosti ocenjuje međunarodno Pisa testiranje.

Nada Vuković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da probno testiranje počinje 3. aprila i planirano je da traje šest nedelja.

“To će biti elektronsko testiranje. Učenici će, sem testova kojima se proverava funkcionalna pismenost, ove godine dobiti upitnike koji se odnose na njihovu obrazovnu karijeru i na primenu informaciono-komunikacionih tehnologija”, istakla je savetnica ministra prosvete.
Read more