UDžBENIK ENGLESKOG JEZIKA OVERTHEMOON 6

UDžBENIK ENGLESKOG JEZIKA OVERTHEMOON 6 ZA ŠESTI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

 

Udžbenički komplet OVERTHEMOON6, autora Božidara Nikića, sastoji se od udžbenika, radne sveske, dva audio CD-a i Priručnika za nastavnike sa detaljnim metodološkim uputstvima, testovima (uključujući INICIJALNI) i njihovim rešenjima, rešenjima svih vežbanja u udžbeniku i radnoj svesci, transkripcijom audio-zapisa (CD 1, CD 2) i dodatnim materijalom za fotokopiranje.

Udžbenik je usklađen sa Nastavnim planom i programom Ministarstva prosvete i tematski je potpuno prilagođen uzrastu i interesovanjima učenika.

Udžbenik sadrži uvodni deo i osam lekcija, odnosno tematskih celina.

Svaka lekcija se obrađuje osam školskih časova, sa izuzetkom uvodnog dela i osme lekcije. Naime, svaka lekcija sastoji se od sedam delova: A, B, C, D, E, F i G, dok je osmi čas posvećen zabavnim aktivnostima (neparne lekcije) i revizijama (parne lekcije). Nakon svake revizije, predviđeni su testovi koji se nalaze na kraju Priručnika.

Udžbenički komplet predstavlja nadogradnju i proširivanje znanja iz prethodnih razreda i uvodi nove jezičke strukture i leksiku kroz autentične, zanimljive tekstove i dijaloge napisane savremenim jezikom. Sve teme obrađene su tako da motivišu i obrazuju učenike, a ujedno su u korelaciji sa drugim predmetima.

Sve četiri jezičke veštine podjednako su zastupljene, a vežbanja su gradirana od lakših ka težim. Vrlo su raznovrsna i omogućuju realizaciju svih oblika rada na času: frontalnog, individualnog, grupnog i u paru. Poseban akcenat stavljen je na timski rad i interakciju između učenika s ciljem da se lakše usvaja strani jezik i da se razvijaju komunikativne kompetencije.

Ono što udžbenik OVERTHEMOON 6  čini posebnim jeste priča i likovi u njoj. Kroz udžbenik se prate dogodovštine četvoro dece (OliverLark, RobinWoods, LucyRivers, AmberSummers) koja pohađaju internat u Engleskoj, direktorke internata (CynthiaFrost) i domara (LeeBurns), a svi tekstovi i dijalozi su, bilo da je reč o onima namenjenim čitanju, slušanju ili vežbanju jezičkih funkcija, povezani i čine logičnu celinu. Stiče se utisak da učenici prate delove romana koji odiše misterijom i neizvesnošću budući da se često tekstovi i dijalozi prekidaju kada je najzanimljivije, što svakako može da podstakne interesovanje i motivaciju učenika kroz iščekivanje nastavka priče.

Osim zabavnog karaktera tekstova i dijaloga proisteklog iz ovakve postavke i maštovitih ilustracija koje motivišu i podstiču učenike da uče engleski jezik, udžbenik obiluje i savremenim tekstovima sa korisnim i zanimljivim informacijama koje doprinose unapređenju njihove opšte kulture.

S obzirom na to da učenje stranog jezika podrazumeva i upoznavanje kulture i običaja govornog područja čiji jezik se uči, svaka lekcija sadrži poseban odeljak gde učenici mogu saznati više o zemljama u kojima se govori engleski jezik, ali i o drugim kulturama.

Ono što će učenicima nesumnjivo predstavljati zadovoljstvo jesu zabavne aktivnosti (FunPage) nakon svake druge lekcije, koje obiluju zagonetkama, šalama, ukrštenicama, igrama, logičkim zadacima i drugim interaktivnim aktivnostima.

Udžbenički komplet OVERTHEMOON 6 ima čvrstu i jasnu strukturu u kojoj su svi elementi jezika logički povezani i proizlaze jedan iz drugog. To će vam omogućiti da uz malo pripreme i uz pozitivan pristup motivišete svoje učenike i pripremite ih za upotrebu jezika u realnim životnim situacijama.