Poštovani korisnici Edukinog portala,
Kao korisnici Edukinih udžbenika bićete  u mogućnosti da pristupite brojnim sadržajima. Na Edukinom portalu ćete za razred u kome radite (nastavnici razredne nastave) ili za predmet koji predajete (nastavnici predmetne nastave) naći materijale koje smo pripremili kao stručnu podršku za vaš rad (udžbenici u pdf-u,  priručnici za projektnu nastavu, priručnici za integrativnu nastavu, Kovčežići znanja -srpski jezik, matematika, SON, priroda i društvo,  priručnici za inkluzivnu nastavu, portfolija, edicije zbornika Čas za ugled, testovi, 15-minutne provere znanja, dodatni materijali za rad na času i sl.).
Na samom portalu se nalazi meni REGISTRACIJA. U zavisnosti od toga da li ste u razrednoj ili predmetnoj nastavi, tako ćete se i registrovati.
Sva polja označena zvezdicom je neophodno popuniti.
Korisničko ime sami osmišljavate.
Obavezno čekirajte opciju CAPTCHA (nisam robot) i opciju POŠALjI.
Po odobrenju registracije od strane našeg administratora, na vašu mejl adresu (koju ste ostavili u formularu prilikom registracije) stići će povratni mejl sa korisničkim imenom (koji ste sami osmislili) i lozinkom koju vam je dodelio sistem. To korisničko ime i lozinku koristite prilikom prijave.
Kada pristupate portalu, idite na opciju PRIJAVA i upišite korisničko ime i lozinku koju ste dobili u mejlu.
Po završenom korišćenju portala, idite na opciju ODJAVA.

Registracija na Edukinom portalu važi jednu školsku godinu.