О НАМА

„Ко год подучава учи у процесу подучавања; и ко год учи – подучава у процесу учења.“

Пауло Фреире

 

Издавачка кућа Едука је један од најзаступљенијих издавача уџбеника у Србији.  Уз непрекидан труд на подизању квалитета уџбеника, свој успех Едука дугује изванредној сарадњи са талентованим, креативним и посвећеним наставницима из чијих редова долазе наши сарадници.

У сложеним приликама у којима се налази наше образовање и васпитна култура, у сталним изазовима које пред нас стављају нове технологије, Едука остаје издавач који прати светске токове педагошких наука, служећи као подршка свима који желе да прошире своја знања и искуства, било да су наставници, ђаци, стручни сарадници, васпитачи или родитељи. Поред тога, овај издавач не запоставља домаћа искуства, верујући да међу нашим наставницима и онима који се баве образовно-васпитним радом почива велико, драгоцено искуство, вредно афирмације.

У том духу је осмишљен и Едукин образовни портал: као место на ком се сабирају примери добре наставне праксе са иновативним идејама за рад у учионици; место на коме подршку за свој развој могу наћи наставници, али и директори и стручни сарадници у школама.

Водимо се истим циљевима као и при креирању наших уџбеника: да код ученика подстакнемо откривајуће, истраживачко и проблемско учење, а наставника оснажимо да се боље организује у настави и открије нове идеје за креативније приступе подучавању.